Boštjan Prijanovič
Golden Dream

Ko sem leta 1995 vstopil v svet oglaševanja, sta bila dva dogodka na leto, ki sta nekako postavila stvari na svoje mesto. Eno je bil letni žur mreže Saatchi/Bates v Beogradu. Tam smo potovali s kombijem preko Madžarske, spali v starem Intercontiju (Molimo cenjene goste, da vatreno oružje ostave kod recepcije), taksisti so vsi vedeli, kje je Sači (Saki) žur, na zabavi so se sprehajale legende (Idoli, Rambo, …), kaj smo vse počeli na zabavi in after, je stvar spominov. Saj veste, edina reč, ki je res tvoja do konca življenja in naprej, je nekaj lepih spominov.

Drugi dogodek je bil Golden Drum. Zlati boben. Jure in Meta in Saki. Tako sem to jaz doživljal. Takrat smo si res želeli zmagati. Tri leta zaporedoma smo bili drugi, tretji,… Vsako leto nas je za mišji ku..c prehitel kak konkurent, ki smo ga iskreno sovražili (in tudi zelo spoštovali). Vsi smo bili s srcem pri stvari, pili viski (straight, včasih z malo vode, v velikih kozarcih) in prekrokali noči, hvala bogu za emšo, takrat je festival trajal cel teden! Vedno je bilo dovolj tračev, za to so poskrbeli glavni zvezdniki. In na bobnu SO bili zvezdniki, od Garfielda, Conrada, Dragana in tako naprej. Vedno smo vmes še delali – Saki je razumel, da je festival medij za agencijo in vedno smo imeli kak »naš« dogodek, izdali knjigo, bili pokrovitelji predavatelja,…

In leta 1998 se je vse povrnilo. Premočno smo zmagali. Agencija leta!

Ni tako lahko opisati občutkov, kaj nam je to pomenilo takrat. Uresničene sanje! Ponos. Samopotrditev. Slava. Kot v Shackletonovem oglasu: »honor and recognition in case of success«!

Prireditev je bila v Cankarjevem domu, prenašali so jo po televiziji, na koncu smo šli na oder, kolegici je počila peta, roko nam je dal Kučan (potem si nismo prali rok vsaj še teden dni), predsednik!

Če delate v oglaševanju, večina vaše širše družine v resnici ne ve točno, kaj res delate… (aja, reklame, ampak kaj, prav snemate jih?). Ampak vsi so vedeli, da smo zmagali. Kot so tudi vsako leto vedeli, da je Golden drum (greš v Portorož?, je bilo vedno vprašanje v oktobru).

Leta 1998 smo zmagali na Golden drumu in dobili smo čast in priznanje!

Tudi letos smo zmagali na Golden drumu. Kot del mreže Y&R smo bili network leta, osvojili Golden net.

Prireditev je bila v Bernardinu. Niso je prenašali po televiziji. Bil je tak dolgčas, da sem resno razmišljal o odhodu (ne ravno tega sveta, ampak iz dvorane pa res). Gostil sem dve naročnici – mislil sem ju fascinirati z dejstvom, da bomo na zmagovalnem odru. Kot dokaz, da delajo s pravo agencijo. Na koncu sta mi zagrozili z odpovedjo, če bosta morali čakati do konca podelitve.

Šli smo na oder, roko nam je dal župan. Ni ravno predsednik, je pa kul tip. Spustili so ene dva paketa pokalic (za pol odra pokrit) in dvorana je bila prazna, še predno je Bossman uspel vsem čestitati – očitno nisem bil edini, ki si je na skrivaj rezal žile.

Party je bil tak, kot so zadnja leta na terasi. Prišli smo domov in živa duša ni vedela, da smo zmagali. Kje si bil, kak dram?

Leta 2015 smo zmagali na Golden drumu in dobili smo veliko točk za Gunn report.